Storgatan 17

233 31 Svedala​​

Tel: 040405290

E-mail: srt.ab@telia.com

Bokföring från Svedala till Malmö

​Vi erbjuder bokföring i Malmö och Svedala för både nya och gamla företagskunder. Våra bokföringstjänster hjälper stora som små företag att bokföra och rapportera ekonomin. Bokföring kan kännas och upplevas som något komplicerat. Här gäller det att bokföra företagets affärshändelser, oavsett om det gäller inköp, försäljning eller lån.

Hos oss kan du finna kompetent och kunnig hjälp för ditt företags bokföring. Genom att ta hjälp av oss kan du koncentrera dig på det du är bäst på, nämligen affärer istället för ekonomihantering. 

Vår tjänst bokföring erbjuder dig personlig och snabb service i Malmö och Svedala. Hos oss får du hjälp direkt och vi är lika engagerade som du för att ditt företag skall lyckas och må bra.

Bokföringstjänster som ger dig full kontroll​

I Sverige råder det lag på att ett företag skall kunna redovisa sina inkomster och utgifter genom bokföring. Det är dessutom väldigt bra och nödvändigt att som företagare ha en översikt över det ekonomiska läget.

Lagens krav på bokföringen varierar beroende på vilken bolagsform företaget har, ett aktiebolag har till exempel hårdare krav än ett handelsbolag eller enskild firma.

Vad innebär det att bokföra?

Alla företag måste bokföra och det innebär att anteckna alla ekonomiska händelser, vilket görs på ett standardiserat sätt. Bokföringslagen säger att bokföringen måste ske både i datumordning samt systematisk ordning. Det betyder i sin tur att bokföringen måste delas upp på två eller fler konton. Bokföringen används för att skapa resultat- och balansrapport samt en huvudbok. Med jämna mellanrum, oftast efter ett år, avslutas bokföringen av det så kallade räkenskapsåret och då görs ett bokslut.

Till viss del kan ett företag välja hur noggrann bokföringen ska vara; exempelvis går det bra att bokföra all försäljning under ett och samma konto, men även att ha en mer detaljerad redovisning med flera försäljningskonton. Alla ekonomiska händelser i ett företag måste kunna bevisas genom en verifikation, som i sin tur måste vara numrerade och sparas i sju år.

Kontant- och faktureringsmetoden

De två metoder som får användas i bokföring är kontant- och faktureringsmetoden. Kontantmetoden får användas av företag med en nettoomsättning på som mest tre miljoner kronor och bara när det är få fakturor som inte uppgår till stora belopp. Enligt den behöver inte företaget bokföra transaktionen förrän betalningen har skett. De flesta företagen använder sig däremot av faktureringsmetoden där händelsen bokförs när fakturan har skickats samt när den har betalats.

Välkommen att kontakta oss för hjälp med bokföring!

 
 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

Kontakt

Storgatan 17

233 31 Svedala​

Tel: 040-405290

E-mail: srt.ab@telia.com

Medlem i

Svedala handel​

​Sponsor till

Kreditvärdighet